Amboihhh... kemain! Bunga orkid besor kelepet kat situ... letak post cekodok je pon... *tanak kalah.... *uhhh...rasa nak tampo diri sendiri....
Baiklah sila serius kembali.... resepi asal dari adik aku yg kejap kembang... kejap kuncup tuh.... sekarang tgah kembang separuh masak... since duduk kat tanah salji... hari2 bantai cheese bagai... hahaha lantak la kome!!
Tapi yg ni versi kena olah... oleh mama (tambah letak tepung jagung) & jugak aku yg best (bagi nama)... hahaha
Bahan-bahan:
- 2 cawan tepung gandum
- 2 sudu besar tepung jagung
- Garam secukup rasa
- 2 biji bawang merah - hiris halus
- 4-5 pokok daun kucai - potong2 dlm 2cm
- 1biji cili besar - hiris halus
- Setengah cawan air panas
- Setengah cawan air sejuk (dr fridge, kalo boleh tambah ais 2ketol)
Kaedah:
- Campor semua bahan kecuali air. Gaul rata.
- Tambahkan air panas sikit2 sambil gaul. Kemudian baru masukkan air sejuk sikit sampai likat. Haa.. nampak tak musim panas bertemu musim sejuk... kreatifffff kannnnn!!!! *bluerkkk
- Dah cukup likat, sudu2kan ke dalam minyak panas. Minyak kena betol2 panas tau... baru layannnn...
- Goreng hingga kekuningan, angkat.
- Sebelom sape2 'ngap'... taruk pinggan bawah pasu bunga.... snap gambor! =p
- Ready!!!!
Sekian.
p/s - waaaaa.....laporrr!!!
No comments:
Post a Comment